Årets sista dag

Årets sista dag

31 december, 2023 0 Av Anna Rasmussen

Nu har vi så kommit till 2023 års sista dag. Sitter och klurar hur vi ska lägga upp dagen och framförallt kvällen för den ska bli som allra bäst. Förbi är de dagarna när vi planerar för fest och socialt umgänge, nu är det mer hur ska vi fly undan fyrverkerierna så Oliver inte ska få panik. Förra året blev det att spendera i tvättstugan med djuren för att få det så lugnt som möjligt. Tvättstugan låg i mitten av huset och i källarplanen så inte ett enda ljud hördes in dit. Lyckades få det ganska mysigt med trerätters och filmvisning ändå och en Oliver som var lugn och trygg.

Det är nu första nyåret i nya huset och det är lite oklart hur mycket fyrverkerierna hörs in och vart vi ska sätta upp camp i huset för att minimera eventuella ljud. Det mest centrala källarrummet är litet och svårt att få plats hela gänget. Vi har i alla fall inhandlat nyårsmaten, varit ute på en långpromenad och dragit på radio på hög volym i varje rum så får vi se hur det blir.

Oliver skotträdsla började för tre år sedan och det har i periodvis varit mycket utmanande. Främsta skräcken är regelrätta vapenskott men även ljud som liknar det, exempelvis avgasknallar från bilar och fyrverkerismällar. Åska har varit otäckt men han kan hantera det utan fullskalig panik. Mycket har dock lugnat ner sig sedan vi flyttade ut mer på landet också kanske också att jag blivit bättre på att förebygga och hantera hans rädsla.

Så vi hoppas denna nyår blir bättre. Ännu är Oliver lugn och som vanligt, ligger och sover i sin korg under mitt skrivbord. Mätt, motionerad och belåten <3  Vi tvåbeningar ha hört lite smällande från stan när vi varit ute, men inget som Oliver snappat upp. Vårt nya hus verkar vara bra ljudisolerat tack och lov.

Vill önska alla ett gott nytt år så får vi se vad 2024 har att bjuda på!