Silver

C.I.B SELLCH NOUCH FIUCH SEUCH

Antefa’s Willow Wasp

e: USCH DKUCH SEUCH SEV-12 Hallam’s Jake Of Arolet
e: C.I.B. KBH V-07 NO UCH NORD UCH NORD V-08 SE V-07 Chassellis Dehra Ta’Ziffa

2013.03.14 – 2018.06.16 (Axial osteosarkom)
Patella UA, Känd mental status
Korrekt bett saknade 3 x p2
66cm 29kg

1a pris Lydnadsklass 1
1 Silver DBW B
1 Brons DSW B
12 plats SM DBW B 2017

Årets LC Faraohund 2016, 2017
Årets Lydnadshund Faraohund  2016
6e bästa Utställninghund(hane) 2016
LC Derby vinnare 2016
LC Derby Nykomling 2016
Klubbmästare Bråviken LC 2016
Gröngölings Klubbmästare Bråviken LC 2015
Svfck Trippelpris 2018

Älskade Silver, det går inte en dag utan att jag saknar honom!  Han togs alldeles för tidigt och hastigt ifrån oss, Fuck Cancer!

Silver var en väldigt intensiv och kraftfull Faraohund. Han gav alltid det lilla extra i alla han företog sig och var alltid lika entusiastisk inför varje ny utmaning. Att ta det lungt och sansat låg inte för honom det var 110% som gällde vilket gjorde att både lure coursing och drag låg honom nära till hands.

Han var lite impulsiv och distraherad i draget som ung så det tog några år innan vi kunde börja komma igång och köra på riktigt utan risk att hamna i diket. Han älskade draget och att få ge järnet när han susade fram längst grusvägarna. Fanns inget som kunde tillfredställa honom på samma sätt som det.

Han var också det mest kärlekstörstande Faraohund jag haft. Det räckte inte för honom att  bara ligga i knät, det var som han ville krypa in under skinnet. Varje natt sov han med huvudet på min axel, tätt tätt. Han hade ett speciellt sätt att mysa, han ville kramas och pressa panna mot panna <3 Kommer nog aldrig få en hund igen som hade detta enorma närhetsbehov som han hade, han var verkligen bara så kramsjuk.

Silver var även en mycket talför herre i alla situationer. Han tjatade hål i huvudet på oss när han ville något, han vrålade i fönstret så fort något hände utanför och kanske ett av hans tydligare kännetecken han ylade till musik. Munspel och dragspel fick  honom att ta i från tårna oavsett om han precis sov eller om han var vaken. Svansen gick som en propeller och han kunde bara inte låta bli.  Han kunde ta ton även om i en vanlig radiolåt om det blev inslag av munspel.

Han hade stark vilja till arbete och var en dröm att träna med. Han var alltid med på noterna även om han inte alla gånger förstod vad vi gjorde, han försökte alltid göra sitt bästa. Därtill hade han ett mycket starkt föremålsintresse och kamplust, han hade inga problem att kampa med främmande personer och vilket grej man än erbjöd så hängde han på. En av de stora utmaningarna i träningen var dock hans självständighet när det kom till att äga saker, hade han väl fått tag på en leksak så var det hans och han ville inte dela med sig.

Silver var även en fenomenal Lure Coursinghund som verkligen glänste ute på lure coursing fältet. Två år i rad sprang han hem första platsen som årets vinstrikaste Farao.  Han gick från klarhet till klarhet och 2018 skulle vi så prova lyckan att tävla mot europas bästa faraohundar efter han blivit uttagen till EM i danmark. Vi var anmälda och planeringen i full gång när vi fick cancerbeskedet, en vecka innan vi skulle stå på startlinjen fick han istället somna in då smärtorna blev för stora.

Kommer alltid minnas denna underbara kille med glädje för de åren vi fick, de vackra barnen han efterlämnade och speciellt vår fantastiska Oliver!