Alba

SEUCH FINUCH Darwins Legacy Kia

e: NUCH NV-17-18 Kalo Skilo’s Bow Bells Guns N Roses
u: Chiron Soul Driver

Född 2018-07-27
65cm 23 kg, Fulltandad

Alba är min första Podenco Ibicenco och hon är helt fantastisk. En så lättsam och mjuk tjej som är lite som ett eget sagoväsen.

Hon är en väldigt artig hund som aldrig tränger sig på eller kräver uppmärksamhet. Hon har en ängels tålamod och väntar på sin tur och alltid funderar innan hon agerar.

Hon är en kärleksfull, mjuk och glad tjej som gärna vill vara med familjen. Kräver inte så mycket men tycker det är superkul att leka och hitta på saker.

Mot familjen är hon översvallade kärleksfull och älskar att sitta nära och bara mysa. Med nya människor och nya hundar är hon dock mer socialt osäker och går undan vid kontakt. Får hon bara vara en stund brukar det dock släppa.

Det här är också en tjej som har väldigt mycket jakt i sig.  Hon är reaktiv och snabb som en vessla för minsta rörelser, allt ska jagas och hon får lätt partiellt hörselbortfall i de här lägena. Hon har väldigt starkt jaktinstinkt! Så det ska bli spännande att se henne ute på LC fälten sedan när vi känner oss redo.

Alba har även en helt fenomenal näsa och har visat talang när det gäller viltspår. Hon älskar att spåra och jobbar lugnt och metodiskt.