Thira

LPI LPII NOUCH RLDF RLDN SELCCH SEUCH

Ezhar Inex Cayenne

e. SEUCH Faouziah’s Chocolate
u. INTUCH NORDUCH Ezhar Bobby Jo

2004.11.30-2016.07.19 (Cancer)

62cm 23kg
Fulltandad, Känd mental status

Årets Lydnadsfaraohund 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012,2013
Årets 2a LC hund 2009
Lydnadsdiplom I och II
Rallylydnadsdiplom N och F

Veteran KM vinndare Bråviken LC 2013
6e plats Barmarks SM DS2 B 2011
BIS svvk Göteborg 2009
SBIS Norsk Podenco Special 2009

Min allra första Faraohund och jag hade ingen aning om vad det var som väntade. Det visade sig bli början på ett äventyr.

Thira var en väldigt sprallig och utgående tik. Hon älskade allt och alla och blev överlycklig över all social kontakt. Hon var väldigt livlig hela livet och även när hon blev till åren fick vi förvånade blickar när jag förklarade hennes ålder. Hon var verkligen ett energiknippe och glädjespridare.

Då jag själv var ganska ny på det här med träning så var det hon och jag som tillsammans utforskade en hel rad olika grenar. Nog så hon blev en riktig allrounder, vi gjorde lite det som andan föll på just då. Hon var väligt postiv till allt men också extremt lättdistraherad och fann allehanda distraktioner som minst lika roliga som uppgiften. Hon lärde mig att tänka kreaktivt när det kom till hundträning.

Hon var smart och väldigt snabblärd, hade hon bara förstått uppgiften så satt det sen. Men det var också där svårigheten låg, hon var tvungen att förstå vad hon gjorde. Det gick aldrig lura henne eller hjärntvätta med repetition och repetition, förstod hon inte så gjorde hon det helt enkelt inte. Hon hade ganska bestämda åsikter och var jag inte tillräckligt rolig så kunde hon likagärna göra någonting annat.

Jag glömmer aldrig en kurs jag gick för en mycket känd lydnadsinstruktör. Vi snöade in på belöningar då hon var lite oberäknerlig vad som var kul och inte. Bästa grejen ena sekunden kunde vara värdelös i nästa. Jag skulle då försöka jobba upp värden i den grejen jag hade att det skulle vara den bästa i världen. Detta för att kunna kontrollera belönandet mer. Det slutade med att Thira tittade på mig som jaha roa dig du jag går och sätter mig vid grinden och väntar tills du är klar. Det var lite Thira i ett nötskal när det kom till träning.

Hon hade ganska mycket integritet och mycket skulle ske på hennes villkor. Ett exempel är att mysa och kela, det var bara när hon hade lust. Kom man själv för att klappa lite på henne när hon låg i soffan, då reste hon sig besvärat upp och la sig i andra änden. Ville hon däremot mysa och gosa så blev men överöst med pussar och mys. Väldigt kattlik på det sättet!

Kommer alltid vara tacksam för alla de fantastiska åren jag fick med henne. Hon var som en så naturlig del av mig, det var lixom bara vi, det perfekta teamet. Min älskade älskade Thira tös <3 Sa alltid hon skulle bli 16 år men vi fick nöja oss med 11,5år då hon troligen hade spridd cancer, hon hade juvertumörer som skulle tas bort men alla hennes värden var uppåt väggarna. Det var som hennes kropp höll på att stänga ner så gjorde inga fler utredningar utan lät henne stilla somna in.