Stora Stockholm

Stora Stockholm

10 december, 2023 0 Av Anna Rasmussen

För alla inbitna hundmänniskor som tillbringat tid i utställningsringarna kan inte missa att undgå att denna helg var det dags för den årliga hundmässan och utställningen ”Stora Stockholm”.  För mig har det aldrig varit en måste utställning, det har snarare varit en sån här utställning jag gärna undviker.

Det är långt och ofta väldigt dåligt väglag i december. Det blir alltid att jag åkt bara över dagen vilket inneburit upp mitt i natten för att hinna dit tidigt innan det blir fullpackat och inte få parkering. Det brukar vara extra dyrt att anmäla, parkera, äta ja allt kring det har varit dyrt.  Sen är själva utställningen ofta trång, mycket högljudd och nedkissad.

Ni hör jag är absolut inte ett fan av Stora Stockholm.  Det har heller aldrig gått bra på denna utställning, så det har aldrig känts värt det att åka för att ställa ut. Första gången jag var på Stora Stockholm följde jag med som handler och visade en Dogue de Bordeux-tik, hon fick en 2a i kvalité vill jag minnas. 2006 visade jag Thira som fick en slät 1a, 2015 fick Silver ett slätt excellent och 2018 fick Oliver slätt excellent som junior. Oliver tyckte det var läskigt och rörigt och ville inte gå ur buren förrän brorsan kom och lockade ut honom.

Men ja lite sugen blir jag allt på ringarna igen när man ser alla fina hundar i finalerna. För jo jag kollar endå på live-streamen av finalerna 😛  Men vi får se ingen av mina är förtjusta i inomhusutställningar, men kanske kan vi ta oss iväg på något utomhus till sommaren.

Bilden här ovan är på lilla Oliver, så ung han var <3