Nästan 20år

Nästan 20år

8 december, 2023 0 Av Anna Rasmussen

Nu när 2024 står för dörren inser jag att det nästa år är hela 20år sedan jag köpte min första Faraohund.  Jag ville ha en stor men lätt hund, den skulle vara släthårig, utan överdrifter och ha stående öron. Jag ville de skulle vara långlivade och så få rassjukdomar som det bara var möjligt. Ville ha en aktiv och sprallig hund men gärna samtidigt en utmaning.

Kan erkännas jag inte ville ha en dussinras utan något unikt. Något jag så här många år senare känner igen hos många hundägare. Man vill ha något annat än de ”tråkiga” vanliga raserna som var och varannan människa har.  Idag tänker jag lite annorlunda och skulle inte sätta ovanligheten som något kriterium vid rasval. Det finns en anledning till att raser blir populära och vanliga, de är ofta lättsamma, trevliga och passar många. Faraohunden är dock verkligen ”min” ras, jag ÄLSKAR deras clowniga vänliga och positiva attityd till livet <3

Det tycker det mesta är roligt och de är en underbar allroundhund om man är lite klurig och har en massa tålamod.  Man har sällan tråkigt med en Faraohund vid sin sida <3