Simskola del 1

Simskola del 1

23 januari, 2019 0 Av Anna Rasmussen

Igår var det då dags för Oliver att börja på simskola på Solstaden i Karlstad. Vi kan säga att det kommer ta några gånger innan jag behöver använda handduken!  Han var ingen solklar badstjärna som kastade sig i poolen direkt men han hade en positiv och glad attityd och en hel del vilja, så till slut så.

Vi tränar tillsammans med en kompis och hennes ena hund och delar på simtiden. Nu har vi haft ett uppehåll sen i våras då Silver blev sjuk.  Silver var inte ett fan av att simma även om det blev bättre på slutet.  Då vi först introducerade poolen för honom var det under rehabsyfte och hade då inte riktigt tiden att gradvis vänja in honom utan där var det bara att få ner honom i poolen och börja jobba.

Då Oliver tycker bada är ganska spännande ute i sjön så ville jag inte förstöra något genom att ge en för abrupt introduktion till poolen. Då det här enbart är för friskvård så har vi tid att ta det lugnt och pedagogiskt. Så igår jobbade vi mest på att få honom att känna sig trygg med rampen upp till poolkanten. Han var lite tveksam första gången men med lite hjälp av Ting så kom han på att det var ju inte så farligt. Blev några upp och ner tills han helt obehindrat och med glad svans gick upp själv. Mycket duktig kille <3

Oliver fick sedan stå uppe på plattformen och titta på Ting när hon simmade. Tänkte han skulle bli lite sugen och se att det är roligt där i poolen.  Han försökte ett par gånger att gå ner men det blev lite läskigt när baktassarna skulle lämna den plana plattformen. Han var i alla fall ner med framtassarna och han ljudade frustrerat över att han inte vågade gå ner till Ting.  Ska klura lite till nästa vecka hur jag ska få honom att våga ta nästa kliv.  Vore ju bra om vi iaf kunde få honom att stå på med alla fyra tassar på rampen ner i poolen nästa gång

Hur som helst roligt att han var så positiv och roligt att vara iväg och göra något helt kravlöst just for fun!