Thira

LPII LPI  RLD F RLD N SE LCCH NO UCH SE UCH
Ezhar Inex Cayenne
Thira
2004.11.30 – 2016.07.19
e: SEUCH Faouziah’s Chocolate
u: C.I.B. NORDUCH  Ezhar Bobby Jo

Vår älskade Thira var en framåt, nyfiken och mycket positiv tik. Hon älskade allt och alla och hängde mer än gärna med på allehanda äventyr.

Lydnad föll sig relativt naturligt för denna fartfyllda tös då hon hade en sådan stark lust till att jobba och vara aktiv. Visst man skall icke förglömma att även om hon har arbetslust så är den inte speciellt lättstyrd i alla lägen 😉  Hon tyckte om att arbeta och få utföra uppgifter, helt enkelt vara matte till lags. Men som den faraohund hon är så har hon ett stort mått självständighet och tyckte sig ibland att hon klarade sig helst själv utan mattes vägledning.

Thira var också mycket lättlärd och lärde sig snabbt, det vill säga om jag lyckades vara tydlig nog och hänga med i hennes vilda tempo. Dock var tålamod något helt främmande för henne, allt skulle gå fort! Kom inte belöningen på en gång så provade hon något annat. Hon älskade som sagt allt och alla i denna värld vilket i lydnadssammanhang ibland ställer till en del problem. Hon tyckte allt från minsta grässtrå till förbipasserande fjärilar var det roligaste som fanns, med andra ord hon brast väldigt lätt i koncentrationen. Varför bara fokusera på en sak när det fanns miljoner intressanta saker på vägen till det roliga tyckes hon ibland tänka.

Thira var också en mycket pratsjuk hund med stort ordföråd! Hon hade ovanligt mycket att säga, hon kommunicerade med allehanda ljud och läten. Protesterade när något inte går rätt till, tjatade när man är för långsam eller tråkig och varnade när något lät mystiskt. Likväl var hon en mycket tyst hund, hon skällde ytterst sällan! Hennes muntliga kommunikation bestod av olika gnällanden och morrningar snarare än skall!

Tiggeri var hon expert på! Vem kunde motstå ett par bedjande ögon som säger ”det är SÅÅÅ synd om mig”. Hon la sitt vackra huvud tungt i knät och stirrar en djupt in i ögonen och väntade och väntade… till slut kunde man ju bara inte motstå de där ögonen.

Katter var någonting hon tyckte väldigt mycket om. Hon blev skogstokig om hon såg en katt utomhus. Träffar hon en katt på nära håll som inomhus var hon betydligt lugnare men tyckte katten var högst intressant. Tillät sig katten att bli tvättat och ompysslad ställer Thira mer än gärna upp!

Sov gjorde hon helst under täcket vi fotändan av sängen, hon ville verkligen ha det varmt. Hon kom varje kväll vid läggdags upp i sängen och börjar buffa och krångla enda tills hon hade lyckats slinka ner under täcket och ålat sig ner till fötterna där hon snabbt somnade.

Men hon var samtidigt en hänsynsful dam, om man tyckte hon var i vägen var det bara att milt puffa på henne så gick hon därifrån. Morgontrött var hon också denna primadonna. Låg och drog sig läänge och är alltid den som sist gick  upp ur sängen.

Vi tackar hjärtligt för alla de år vi fick ihop med den här damen, älskar dig så mycket. Slutet gick fort, från att vara aktiv och hänga med på milslånga promenader till att inte längre finnas här hos oss.

Thira gick bort till följd av misstänkt cancertumör vilket yttrade sig i en svår infektion i kroppen som antibiotika inte kunde råda bot på. Hon somnade in vid en ålder av 11½ år

Meriter
Årets lydnadsfaraohund  2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013
Svensk lure coursing Champion
Svensk och Norsk utställningschampion

Lydnadsdiplom 1 och 2
Rallylydnadsdiplom Nybörjare och Fortsättning
Veteran KM vinnare LC 2013 (faraohund)
2a årets LC faraohund 2009
6e plats BarmarksSM, Nybro 2011, DS2 B-hund
BIS 3, Svvk Göteborg 2009

SBIS, Norska podenco specialen 2009

Första Faraohund med Godkänd appellklass spår 213,5p, 2011

Första faraohund att ta 100p i rallylydnad nybörjare och fortsättning.

Hälsa
Mankhöjd 61cm, Vikt 22,5 kg
Fulltandad

Känd mental status
Thira


LPI LPII NO UCH RLD F RLD N SE LCCH SE UCH
Ezhar Inex Cayenne

SE UCH
Faouziah’s Chocolate

INT UCH NORD UCH NORD V-03 NORD&SE V-02 SE V-05 WW-03
Antefa’s Minas Tirith
INT&NORD UCH JEUW-97 KBH JV-97 NO UCH SE LCCH SE V-98
Farao Anubis Ramses
SE UCH
Puressence Dandaloo Doowi

DK UCH INT UCH KBH V-99 NORD UCH NORD V-00 SE V-99-00
Siphra’s Tell Me No Lies
INT UCH NL CH WW-95
Imerat-Paroo Of The Netherlands
FI UCH FI V-98 NO UCH
Siphra’s Mama Mia

INT UCH NORD UCH
Ezhar Bobby Jo

GB CH
Ezhar The Colonel
INT UCH NL CH WW-95
Imerat-Paroo Of The Netherlands
Ezhar Rag Trade

GB CH
Surannon Summer Solstice For Ankors
GB CH
Ezhar The Duke
Talkaccatur Zeeba With Surannon