Udi

SE UCH
Ezhar Jewel Eyed Judi
Udi
2006.04.15 – 2014.03.22
e: INTUCH NORDUCH DKUCH Siphra’s Lizzar King
u: C.I.B. NORDUCH  Ezhar Bobby Jo
Udi var en väldigt mjuk och vänlig tjej med stor personlig integritet. Hon var alltid vänligt inställd mot både människor, barn och andra hundar.  Hon hade en speciell förkärlek för små hundar, ju mindre destå bättre verkade hon tycka.
Hon var dock reserverad i den bemärkelse att hon skiljde på familj och främlingar. Hon kunde vara avmätt och ointresserad av människor hon inte kände. Viftade bara lätt på svansen och hon hade inget intresse att bli klappad till exempel. Däremot var hon  väldigt kärvänlig mot familjen och hon var sannerligen mattes tjej all the way. Fick hon välja skulle hon aldrig lämna min sida. Brukade säga att hon var ren kärlek!
Hon var nog också något av det klumpigaste och burdusaste jag mött i hundväg. Hon välte saker, hoppade  in i saker och snubblade mer eller mindre över sig själv.  Denna klumpighet blandat med att hon var helt orädd gjorde att hon kastade sig iväg utan en tanke på vart och hur hon skulle landa och då kan det gå hur som helst.  Exemplen är många men ett av dom är när hon hoppat rakt in i ett fulldukat trädgårdsbord där vi alla satt runtikring, vet inte vad hon tänkte då. Fanns det något hon inte skulle trampa på, då trampade hon på det.
Hon var en riktig hoppare, älskade att hoppa i alla dess former. Hon var dessutom väldigt bra på det, seglade över de flesta staket. Så det var tur att hon var så hemkär att hon aldrig skulle fått för sig att gå från matte och hemmet.

Udi  provade på de flesta sporter allt från rallylydnad, drag, agility, viltspår, lydnad, LC och lydnad. Hon tyckte det mesta var väldigt roligt så länge som det var kravlöst och godis fanns med i bilden. Så fort vi begav oss ut på tävlingsbanorna så tog det stopp, bokstavligt. Hon stannade och där stod som frusen i marken,  tävling var alltså inte hennes grej 😉

Denna speciella tös hade också en annan speciellt kännetecken. Hon hade nämligen en ridge, dvs pälsen växte åt fel hål i en 3 cm bred strimma som började med en virvel i nacken och sedan sträckte sig ner mellan skulderbladen. Sett det på ett fåtal andra hundar men bara en annan faraohund.  Hon var sannerligen speciell den här damen.

Tyvärr fick hon inte vara med oss så länge som vi hade hoppats.  Vid 6½ års ålder diagnostiserades hon med en infiltrativ tumör i sitt högra bakben efter en tids diffus hälta. Den hade växt sig fast i lårmuskeln och gick inte att operera bort. När detta besked kom avlastade hon benet kraftigt och började bli dålig av smärtstillande rimadylen.  Hon blev satt på kortison så vi skulle kunna säga farväl i lugn och ro hemma men till allas förvåning slutade hon då att halta!  Medicinen gjorde underverk för henne och vi fick behålla henne i ytterligare nästan 1½ år innan hältan kom tillbaka.

Meriter

Svensk utställningschampion
1 kvalificerat resultat Rallylydnad 91p
6e plats BarmarksSM, Nybro 2011, DS2 B-hund
Lure coursing licens 2010

Hälsa
Mankhöjd 60cm, Vikt 26 kg
Fulltandad

DK UCH FI UCH INT UCH NO UCH SE UCH
Siphra’s Lizzard King

NO UCH SE UCH SE V-94
Antefa’s Jemhetep
DK UCH KBH V-89 WW-89
Pharaoh Ramses Arthemis
INT UCH NORD UCH SE V-89 SE V-91 SE V-92 SE V-93
Antefa’s Farah Dibah

EE CH FI V-93 FI V-95 FI V-97 INT UCH NORD UCH
Scheik’s Orchid
EE CH EUW-91 FI UCH WW-92
Leeward’s Han Solo
FI UCH FI V-90
Scheik’s Isabella

INT UCH NORD UCH
Ezhar Bobby Jo
GB CH
Ezhar The Colonel
INT UCH NL CH WW-95
Imerat-Paroo Of The Netherlands
Ezhar Rag Trade
GB CH
Surannon Summer Solstice For Ankors
GB CH
Ezhar The Duke
Talkaccatur Zeeba With Surannon