Om mig

Jag heter Anna Rasmussen och får nog definiera mig som gravt hundintresserad. Är idag instruktör inom agility, rallylydnad och allmänlydnad och har hållt ett antal olika kurser genom åren. Är fortfarande aktiv inom föreningsarbetet och just nu är det draghundsverksamheten som hjärtat klappar extra för inom vår klubb.

Jag har aktivt tränat och tävlat egna hundar i snart 12 år och desförinnan jobbade jag med andras hundar på olika sätt.  Det har blivit mycket vänstervarvande och antal timmar i valplådan med avelsplanering och skötsel av en hel del Grand Danois valpar.

Idag är det dock Faraohundar, lydnad och draghundsträning som ligger högst på min prioriteringslista.

lydnad

Namnet GINGA som min hemsida har fått, kommer ifrån en anime-serie jag var och är vädligt förtjust i, nämligen Ginga Nagareboshi Gin. På svenska är den mer känd som Silver Fang, en 80 tals anime som handlade om hur en en Akita försöker hämnas sin fars död och besegra en jättestor björn som härjar i bergen kring deras hem. Detta genom att samla ihop en arme hundar som ska hjälpa honom.

Både Gin och Silver är döpta efter huvudkaraktären, den lilla tigerrandiga Akitavalpen.  På orginalspråket heter han Gin och i svenska översättningen Silver.